Futás kutyával – tippek és élmények

BrightGrouse6395
Brightgrouse6395

Tegnap kipróbáltam a kutyás futást a közeli erdőben, és teljesen más élmény volt, mint egyedül futni. A kutyám eleinte kicsit húzott, de aztán egész jól összhangba kerültünk.

Editor wird geladen
Schreibe deine Nachricht und lade anschließend, wenn du möchtest, ein Foto hoch. Wir bitten dich, im Austausch höflich zu bleiben.
7 Antworten
Sortieren nach:
  • ThirstyWombat4221
    Thirstywombat4221

Ez nálunk is így van, a nyári hőség nem neki való. Egyébként jövő hónapban lesz egy helyi canicross verseny, szerintem elmegyünk – nem a helyezés a lényeg, csak jó móka lesz. Ha gondoljátok, írok majd beszámolót.

BrightGrouse6395
    Brightgrouse6395

Nálunk változó, de általában 6-7 km a max. Nyáron rövidebb távot szoktunk, nehogy túlmelegedjen. Ősszel és tavasszal viszont imád hosszabbakat menni, főleg, ha hűvös és friss a levegő.

ImpossibleGuanaco1158
    Impossibleguanaco1158

Köszi a tippet, de most nekem minden pénzem a kutyafelszerelésre megy. Viszont jó tudni, hogy van egy hely, ahol másfajta kikapcsolódást is lehet találni. Egyébként meddig futtok egyszerre? Nálunk kb. 5 km után már látszik rajta a fáradtság.

ThirstyWombat4221
    Thirstywombat4221

Igen, a bemelegítő séta nálunk is fontos. Egyébként múlt héten találtam egy oldalt, ahol mindenféle sportos felszerelés mellett más érdekességek is vannak, például itt https://1xslots-hungary.com/ , kicsit más téma, de ha valaki szeret új dolgokat kipróbálni online is, lehet, hogy érdekes lesz.

BrightGrouse6395
    Brightgrouse6395

Nálunk az vált be, hogy indulás előtt a parkban 5-10 percig hagyom, hogy szaglásszon és elintézze a dolgát. Utána sokkal koncentráltabb a futásnál. Hám ügyben tényleg érdemes beruházni – a jó felszerelés nemcsak neki, neked is kényelmesebb.

ImpossibleGuanaco1158
    Impossibleguanaco1158

Kezdetnek vettem egy alap futóhámot, de azt hiszem, be kell ruháznom egy profi canicross hámba, mert most kicsit kidörzsölte a szőrét. A póráz rugalmas, de rövid – lehet, hogy hosszabbat kellene, hogy több mozgásteret kapjon. Egyébként a tempó tartása tényleg kihívás, főleg ha meglát egy mókust.

ThirstyWombat4221
    Thirstywombat4221

Én is futok a kutyámmal, de főleg parkokban. Erdőben nekem az a gond, hogy mindig eltereli valami az ő figyelmét, és akkor fél perc alatt letérünk az útról. Egyébként találtam egy jó összefoglalót a canicross szabályairól és felszereléséről itt: https://hu.wikipedia.org/wiki/Canicross – szerintem érdemes megnézni, ha valakit érdekel. A jó hám és rugalmas póráz a legfontosabb. Te milyen felszerelést használtál?

• 7 Kommentare zu 7

• Du findest deine Antwort nicht? Erstelle deinen eigenen Beitrag
    Diese Themen könnten dich interessieren
    Finde mehr heraus