Futás kutyával – tippek és élmények

BrightGrouse6395
BrightGrouse6395

Tegnap kipróbáltam a kutyás futást a közeli erdőben, és teljesen más élmény volt, mint egyedül futni. A kutyám eleinte kicsit húzott, de aztán egész jól összhangba kerültünk.

Schreibe deine Nachricht und lade anschließend, wenn du möchtest, ein Foto hoch. Wir bitten dich, im Austausch höflich zu bleiben.
7 Antworten
  • ThirstyWombat4221
    ThirstyWombat4221

Ez nálunk is így van, a nyári hőség nem neki való. Egyébként jövő hónapban lesz egy helyi canicross verseny, szerintem elmegyünk – nem a helyezés a lényeg, csak jó móka lesz. Ha gondoljátok, írok majd beszámolót.

BrightGrouse6395
    BrightGrouse6395

Nálunk változó, de általában 6-7 km a max. Nyáron rövidebb távot szoktunk, nehogy túlmelegedjen. Ősszel és tavasszal viszont imád hosszabbakat menni, főleg, ha hűvös és friss a levegő.

Köszi a tippet, de most nekem minden pénzem a kutyafelszerelésre megy. Viszont jó tudni, hogy van egy hely, ahol másfajta kikapcsolódást is lehet találni. Egyébként meddig futtok egyszerre? Nálunk kb. 5 km után már látszik rajta a fáradtság.

ThirstyWombat4221
    ThirstyWombat4221

Igen, a bemelegítő séta nálunk is fontos. Egyébként múlt héten találtam egy oldalt, ahol mindenféle sportos felszerelés mellett más érdekességek is vannak, például itt https://1xslots-hungary.com/ , kicsit más téma, de ha valaki szeret új dolgokat kipróbálni online is, lehet, hogy érdekes lesz.

BrightGrouse6395
    BrightGrouse6395

Nálunk az vált be, hogy indulás előtt a parkban 5-10 percig hagyom, hogy szaglásszon és elintézze a dolgát. Utána sokkal koncentráltabb a futásnál. Hám ügyben tényleg érdemes beruházni – a jó felszerelés nemcsak neki, neked is kényelmesebb.

Kezdetnek vettem egy alap futóhámot, de azt hiszem, be kell ruháznom egy profi canicross hámba, mert most kicsit kidörzsölte a szőrét. A póráz rugalmas, de rövid – lehet, hogy hosszabbat kellene, hogy több mozgásteret kapjon. Egyébként a tempó tartása tényleg kihívás, főleg ha meglát egy mókust.

ThirstyWombat4221
    ThirstyWombat4221

Én is futok a kutyámmal, de főleg parkokban. Erdőben nekem az a gond, hogy mindig eltereli valami az ő figyelmét, és akkor fél perc alatt letérünk az útról. Egyébként találtam egy jó összefoglalót a canicross szabályairól és felszereléséről itt: https://hu.wikipedia.org/wiki/Canicross – szerintem érdemes megnézni, ha valakit érdekel. A jó hám és rugalmas póráz a legfontosabb. Te milyen felszerelést használtál?

• 7 Kommentare zu 7

• Du findest deine Antwort nicht? Erstelle deinen eigenen Beitrag
    Löschen bestätigt

Sind Sie sicher, dass Sie diese Nachricht löschen wollen?